MİRAÇ GECESİ’NDE VE GÜNDÜZÜNDE YAPILACAK İBADET
Receb-i Şerif’in 27’nci gecesi Miraç Kandilidir. Bu yıl, 23 Nisan Pazarı 24 Nisan Pazartesiye bağlayan gecedir.
Nasıl İdrak Etmeliyiz:
Yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet namazı kılınır:
Her rekatta Fâtiha’dan sonra 10 İhlâs-ı Şerif okunur.
Namaza niyet şöyledir:
“Yâ Rabbi, rıza-yı şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne ve rıza-yı ilâhine mazhar eyle.” Allâhü Ekber.
Namazdan sonra:
4 Fatiha-i Şerife,
100 defa, “Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi’l-aliyyil-azîm”,
100 İstiğfar-ı şerif,
100 Salavat-ı şerife okunup dua edilir.
Bu namaz her rekatta yüz İhlâs okuyarak on rekat kılınır veya on İhlas okuyarak 100 rekat kılınırsa; bunu yerine getiren mümin bu namazın feyz ve bereketiyle huzur-i ilâhiye namaz borçlusu olarak çıkmaz.
Hadis-i şerifte, Receb-i Şerif’in 27. (Miraç) gecesinin gündüzünde oruç tutana altmış ay oruç sevabı yazılacağı vaat edilmiştir.
O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır:
Her rekatta Fâtiha’dan sonra 5 Ayetül-Kürsi, 5 Kul yâ eyyühel-kâfirun, 5 İhlâs-ı Şerif, 5 Kul eûzü birabbil-felak, 5 Kul euzü birabbin-nâs sureleri okunur.
Allah ibadetlerimizi kabul eylesin. Bu vesile ile, Miraç Kandilinizi tebrik ederim.